خون دماغ را جدی بگیرید-راهبرد معاصر
جزییات غربالگری سلامت روان دانش‌آموزان متوسطه بارش برف و باران از روز یکشنبه آغاز می‌شود راز خشک شدن ۷۰ درصدی دریای مدیترانه! انتقاد پلیس از خاموشی چراغ‌های راهنمایی و رانندگی: قرار بود برق چراغ‌های ۳۰ تقاطع قطع نشود، اما خبری نشد وضعیت آب و هوا، امروز ۲ آذر ۱۴۰۳ / آغاز بارش‌ها از دوشنبه با ورود سامانه جدید تاریخ برگزاری کنکور مشخص شد: نوبت اول؛ ۱۱ و ۱۲ اردیبهشت، نوبت دوم؛ ۵ و ۶ تیر وزیر علوم: در این چند سال اخیر، ۲۵ درصد از اساتید مهاجرت کرده‌اند؛ این عدد نگران کننده‌ای است کشف محموله‌های بزرگ موادمخدر صنعتی در مرز‌های ایران و افغانستان پرونده سهمیه‌های کنکور در مسیر اصلاح/ اختصاص سهمیه به مدارس دولتی و دهک‌های پایین پلیس راه: آزادراه تهران - شمال بازگشایی شد | جاده چالوس همچنان بسته است هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد متلاشی شدن باند ۶ نفره گروگان‌گیر / رهایی گروگان اتفاق هولناک در بیمارستان؛ به جای پای راست، پای چپ را قطع کردند سرپرست پلیس راه مازندران: مسدودیت کندوان تا روز شنبه ادامه دارد انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه انفجار پیجرهای لبنان در ایران

خون دماغ را جدی بگیرید

جالب است بدانید ترکیبی از هوای خشک و رگ‌های خونی ریز که سطح داخلی بینی شما را می‌پوشانند اغلب باعث خونریزی بینی می‌شوند.
تاریخ انتشار: ۱۹:۰۹ - ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 07
کد خبر: ۱۸۸۱۹۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ اقدامات ساده‌ای برای درمان و پیشگیری از خون دماغ وجود دارد و اگرچه خون دماغ آزاردهنده است، اما معمولاً نگران کننده نیست.

خون ریزی می‌تواند در یک یا هر دو سوراخ بینی رخ دهد، اما معمولاً فقط یک سوراخ بینی را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

بینی شما دارای رگ‌های خونی بسیار ریز است. این رگ‌ها به گرم شدن و مرطوب شدن هوایی که تنفس می‌کنید کمک می‌کنند. رگ‌ها نزدیک به سطح داخلی بینی شما قرار دارند. وقتی هوا از بینی شما عبور می‌کند، می‌تواند رگ‌های خونی شما را خشک و تحریک کند و باعث می‌شود که به راحتی آسیب ببینند یا بشکنند و باعث خونریزی بینی شوند.

اپیستاکسی چقدر شایع است؟

اپیستاکسی شایع است. حدود ۶۰ درصد افراد در طول زندگی خود حداقل یک بار خونریزی بینی خواهند داشت و فقط حدود ۱۰ درصد موارد آن قدر شدید هستند که نیاز به درمان پزشکی دارند.

چند نوع خون ریزی بینی داریم؟

دونوع خونریزی بینی قدامی و خلفی (پشتی) داریم.

خونریزی قدامی بینی از جلوی بینی در قسمت پایینی دیواره شروع می‌شود که دو طرف بینی شما (سپتوم) را از هم جدا می‌کند. مویرگ‌ها و رگ‌های خونی کوچک در ناحیه جلویی بینی شکننده هستند و می‌توانند به راحتی بشکنند و خونریزی کنند. این شایع‌ترین نوع اپیستاکسی است و معمولاً جدی نیست که در بین کودکان شایع‌تر است. معمولاً می‌توانید این خونریزی‌های بینی را در خانه درمان کنید.

خونریزی بینی خلفی، خون دماغ خلفی در عمق بینی شماست و رخ می‌دهد. خونریزی در رگ‌های خونی بزرگتر در قسمت پشت بینی نزدیک گلو باعث این نوع خون دماغ می‌شود و می‌تواند منجر به خونریزی شدید شود که ممکن است از پشت گلو جاری شود. ممکن است برای این نوع خونریزی بینی فوراً به مراقبت‌های پزشکی نیاز داشته باشیدو این نوع در بزرگسالان بیشتر دیده می‌شود.

اگر خونریزی بینی پشتی داشته باشید، ممکن است مقداری خون از پشت گلو به معده شما تخلیه شود که می‌تواند باعث ایجاد طعم بد در پشت گلو شود و احساس تهوع در شما ایجاد کند. اگر علائم دیگری هم دارید، ممکن است نشانه‌ای از یک وضعیت پزشکی باشد، یک هشدار سلامت است و بهتر است برای معاینه به متخصص مراجعه کنید.

در شرایطی مانند در معرض بو‌های تند قرار گرفتن، در ارتفاعات و هوای رقیق قرار گرفتن (دچار کمبود اکسیژن شدن) استفاده مکرر از اسپری‌های بینی و دارو‌ها برای درمان خارش، گرفتگی یا آبریزش بینی که، چون این دارو‌ها - آنتی هیستامین‌ها و ضد احتقان‌ها - می‌توانند غشای بینی شما را خشک کنند.

سایر علل که با شیوع کمتر باعث خونریزی بینی می‌شوند، عبارتند از: مصرف الکل، اختلالات خونریزی مانند هموفیلی یا بیماری فون ویلبراند، فشار خون بالا، تصلب شرایین، جراحی صورت و بینی، تومور‌ها و پولیپ بینی، ترومبوسیتوپنی ایمنی، لوسمی، تلانژکتازی هموراژیک ارثی و بارداری.

اگر خون دماغ شدید سرتان را در وضعیتی بالاتر از قلب‌تان نگه دارید. کمی به جلو خم شوید، این کار از جاری‌شدن خون به عقب و ورود خون به داخل گلو جلوگیری می‌کند.

همچنین می‌توان از یک دکونژستان (ضداحتقان) نظیر اکسی متازولین در هر دو حفره بینی استفاده کرد. سپس حفرات بینی را برای مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه، محکم ببندید و از دهان تنفس کنید.

توجه کنید در صورتی که لزوم داشت و به دفعات خون دماغ شدید و این اتفاق بدون دلایل بیرونی مانند دست در بینی کردن یا ضربه وارد شدن به بینی بود، پیشنهاد می‌شود به پزشک مراجعه کنید. / باشگاه خبرنگاران جوان

مطالب مرتبط
ارسال نظر